لكل النعومات دعوه عامه من بقره مشاغبه >>>اتفضلوا <<<









ودعوه عامه من بقره مشاغبه
لكل الغوالى وبتقول فى الدعوه




تتشرف بقره هانم بنت الحسب والنسب بدعوة سيادتكم لحضور حفلة تخرجها من المرحله الاولى (اللبانى)




الى المرحله التانيه (الموسكارى )




وذلك يوم من الايام فى وقته وتاريخه
ولكن بشرطين
اولا تتمنى للاطفال نوماً هنيئاً
ثانيا لكل حفله زى رسمى لكن حفلتى
تختلف وهى عايزه اداه رسميه





وكانت كلمة بقره هانم فى حفلة تخرجها موجهة لكل السيدات والانسات التى تجهل انواع اللحمه وكيفية التعامل معها
وكانت تتحدث بأستياء شديد
عن السيدات التى تذهب الى الجزار
وتطلب منه جزء طرى من اللحمه وتطلع هى ونصيبها
وكان الهدف من التجمع اليوم انها عايزه الستات تكون مدأرمه وتكون واقفه ادام الجزار فاهمه هى عايزه من اى جزء بالظبط
وكل جزء ايه استخداماته مش كله قطع واقلب واسلق فى الحله

وبالذات النعومات اللى بتدبح الاضحيه
فى العيد الكبير
تلاقى الجزار واقف بين دبيحته وحواليه كذا طشت كبير
ويطلع للست نصيبها من الاضحيه
طبعا مش عارفه تميز الحته الطريه من الحته الجامده والحته اللى تنفع تتسلق من الحته اللى تتشوى
حتى ولو كان قالها على اسماء الاجزاء



سيبونا بأه من كلمات الحفلات وتعالوا معايا فى جوله سريعه



اول حاجه حنتكلم عليها
بعد ذبح الأضحية يجب على ربة المنزل أن تضع اللحوم التى قطعها الجزار إلى أجزاء كبيرة بالفريزر لمدة ساعتين،او داخل التلاجه الى اخر اليوم لأن أنسجة اللحمة تكون مفتوحة، ويؤدى ذلك إلى صعوبة تقطيعها، وبعد خروجها من «الفريزر» يجب عدم استخدام المياه لغسلها وتذويب الثلج بها، حتى لا تفقد قيمتها الغذائية وتتشبع مسامها بالماء الذى يفقدها حلاوة مذاقها ويجب ألا تزيد فترة الاحتفاظ على ٤٠ يوماً.







* قومي بغسل اللحوم بوضعها في طشت كبير مع فركها وتغيير الماء كل فتره

٭ يفضل ازالة الشحوم عن اللحم لأن وجود الشحوم بكميات كبيرة في اللحم يؤثر على فترة التخزين.




* قومي بتقطيع اللحم على حسب رغبتك فيمكن تقطيع جزء منه قطع صغيره وجزء اخر قطع كبيره وكهذا كما يمكنك القياام بتتبيله




* وزعي قطع اللحم في اكياس البلاستيك واحكمي اغلاقها



٭ ثم ضعيها في الفريزر



الطريقه الصحيه والصحيحه عند القيام باذابه الثلج عن اللحوم المجمده لاستخدامها



هناك ثلاث طرق لتسييح اللحوم: الثلاجة، الماء البارد ,الميكرويف

1) الثلاجة: وتعتبر أفضل طرق تسييح اللحوم بمختلف أنواعها.




ضعي اللحوم في الثلاجه بدون اضافه الماء الى ان يذوب الثلج وهي تحتاج وقت طويل لذلك
وبعد إذابة الثلج عن اللحوم بالكامل فإنه يمكن ابقاؤها في الثلاجة لمدة 3 - 5 أيام الى ان يتم طهيها كما أنه اذا تم تعديل الرأي عن عدم طهي تلك اللحوم بعد اذابة الثلج عنها فإنه يمكن اعادة تجميد تلك اللحوم فقط في حالة استعمال الثلاجة لتسييح اللحوم المجمدة لأن سطح اللحم في هذه الحالة يبقى بارداً لدرجة 4 درجات مئوية، وهذا يعني عدم مقدرة البكتيريا على التكاثر

2) الماء البارد: لا يفضل استعمال هذه الطريقة ويمكن في الحالات السريعة اللجوء للماء لإذابة الثلج ولكن لا تنزع الغلاف عند تسييح اللحوم في الماء البارد وتأكد أن اللحم مغلف بغلاف يمنع دخول الماء الى اللحم إغمر اللحم المغلف في الماء البارد وقم بتغيير الماء كل 30 دقيقة وهكذا الى ان يزول الثلج عن اللحم




المايكروويف: إذا تم تسييح اللحوم بهذه الطريقة فيجب طهيها حالا لأن بعض اجزاء اللحم تصبح دافئة وفي مرحلة الطهي ولهذا لا ينصح بحفظ الأطعمة المطهية جزئيا لأن ذلك يعطي الفرصة للميكروبات بالتكاثر ويجب الأخذ في الاعتبار أن اللحوم التي تم تسييحها بطريقة الماء أو المايكروويف لا ينبغي إعادة تجميدها وإنما تطهى فورا ومن ثم يمكن إعادة تجميدها.



لغاية دلوقتى حلو الكلام
عرفنا امته نقطع لحم الذبيحه وازاى نفك التلج من عليها



ندخل فى الجزء التانى من موضوعى
وهى اجزاء الذبيحه او العجل

طبعا مع اختلاف انواع اللحوم من بتلو
لضانى لمسكارى
للحم الغنم للحم الغزلان
المهم تختلف الأسماء والاشكال والمذاق لكن الاجزاء واحده

ومن هنا حقسم العجل الى 3 اجزاء

  • اولاالرأس وما فيها من


  1. مخ
  2. لحمة راس
  3. لسان



  • ثانيا انواع اللحوم


  1. الرقبه (لحمه دوش)
  2. الصدر (لحمه سن)(لحمة الضلوع)
  3. عرق الفلتو
  4. الروزبيف
  5. الانتركوت
  6. عمود الفخده(التربيانكو)
  7. وش الفخده
  8. الموزه


  • ثالثا ما بداخل الذبيحه


  1. القلب
  2. الكبده
  3. الكلاوى
  4. الفشه
  5. الكرشه
  6. المنديل
  7. الامعاء الدقيقه (السجق)
  8. الامعاء الغليظه (الممبار)
  9. وطبعا مش حننسى الديل (العكاوى)
  10. الكوارع
  11. الريش



انا اللى قدرت احضره فى بيتى
جهزته علشان تشوفوه
واللى مقدرتش اجيبه
دورت على الروابط بتاعته

واتمنى من كل ست المشاركه
بجزء جديد من الذبيحه وطريقة طبخها


مواضيع ذات صلة